Professioneel concert 2012

28 januari, 20:00 uur
Ontmoetingskerk, Molenlaan 1, Moordrecht
Entree: €6,50

Recensie en programma

Acht dames en heren stemme, een kistorgel en een cello van ongeveer 200 jaar oud: dat waren de ingrediënten in het Professionele Concert van Moordrecht Klassiek, afgelopen zaterdag. Het Moordrechtse koor Magnificat zong in de Ontmoetingskerk indrukwekkende en uitgebreide werken van Schütz, Bach en Purcell, allemaal gecomponeerd in (ongeveer) de zeventiende eeuw.
Lees meer

Het koor werd daarbij bijgestaan door Anne-Linde Visser op basso-continuo en Jaap de Wit die het kistorgel en het Faesen orgel in de Ontmoetingskerk bespeelde. Beide laatsten soleerden ook in werken van Bach en Buxtehude. Dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse voorzag de uitgevoerde werken van een uitgebreide uitleg waarin hij inging op de betekenis, de bedoeling van de componist en in welk licht we een werk in deze tijd moeten zijn. Een Moordrecht Klassiek professioneel concert? De optredende musici waren de kwalificatie ‘professioneel’ volledig waard.

Ook dit keer werd de muzikale streling der zintuigen vergezeld van een visuele. De ruim vijftig aanwezigen konden genieten van de “klaterende kleuren” van Lenie van den Bulk in haar expositie onder het motto: “kunst is beleving zichtbaar maken”. Zij exposeerde een deel van haar oeuvre waarin ze oa. uiting gaf aan haar liefde voor haar woonomgeving en voor bepaalde personen in haar leven. De werken van de kunstenares vormden de visuele achtergrond van de uitvoerende musici alsook het “harmonieuze contrast” met de werken die deze uitvoerden. Een memorabele avond van hoog artistiek niveau.

Download het programma hier.

Foto’s