Jong-talent concert 2012

3 november, 19:30 uur
Harmonie Kunst na de Arbeid, Sportlaan 5, Moordrecht

Recensie en programma

Microsoft Word - poster.docxHet Jong-talent concert van Moordrecht Klassiek is nog nooit zo druk bezocht als afgelopen zaterdag: zo’n honderd aanwezigen genoten van een divers programma in het harmoniegebouw van Kunst na de Arbeid in Moordrecht.
Van de ‘kleine vleugelstukjes’ van Max Dul tot een 12-koppige dansgroep die lichtklassiek wel erg ver oprekte: voor een ieder was er iets wils.
Lees meer

Een van de hoogtepunten van de avond was de vertelling van het muzikale sprookje Peter en de wolf van Prokofjev. Ongeveer tien kinderen werkten op diverse manieren mee aan deze opvoering waarvoor ruim een half jaar geoefend is. Gitta Posthumus vertolkte haar rol als verteller op een perfecte manier.

’s Middags had een groep kinderen onder bezielende leiding van Trudi Bos gewerkt aan het schilderen van figuren uit Peter en de wolf. Deze werken werden tentoongesteld.

Er waren veel nieuwkomers op dit concert: Ivo en zijn vader Petr Hora verbaasden in positieve zin met zang, gitaar en vleugel, Jet en vader Mark Lippe deden niet onder voor professionals op viool en vleugel en Noortje Fletterman bracht een prachtige uitvoering van A Thousand Miles van Vanessa Carlton.

Het was kortom een geslaagde avond met veel jong talent. Het volledige programma en foto’s van de avond kunt u bekijken op onze website www.moordrechtklassiek.nl.

Moordrecht Klassiek organiseert dit seizoen ook nog een Professioneel concert (26 januari 2013) en een Open-podium concert (9 februari 2013). Voor het Open-podium concert kunt u zich momenteel opgeven, voor het Professionele concert hebben we de wereldberoemde Ramon Lormans op marimba en Vincent Houdijk op percussie uitgenodigd. Deze professionals mag u niet missen. Een voorproefje kunt u krijgen via onze eerdergenoemde website.

Stichting Moordrecht Klassiek is een organisatie die zich ten doel stelt het beoefenen en genieten van klassieke en lichtklassieke muziek in Moordrecht middels het organiseren van concerten met exposities door amateurs en professionals. In deze concerten kunnen naast muziek ook andere vormen van kunst aan de orde komen waaronder proza en poëzie.

Download het programma hier.

Foto’s