Professioneel concert 2011

29 januari, 20:00 uur
Voormalig gemeentehuis Moordrecht, Westeinde 1, Moordrecht

Recensie en programma

kwartetHoewel het programma een marimba en vibrafoon beloofde in combinatie met een saxofoon, gingen dingen wat anders dan verwacht bij Moordrecht Klassiek’s professionele concert op zaterdagavond in de Raadzaal van het voormalige gemeentehuis. De marimba speler, Ramon Lormans, zegde wegens ziekte af. Zijn beoogde muziekpartner voor de avond, Eva Grinsven, droeg spontaan een alternatief aan en daarmee werden de aanwezigen getrakteerd op een uiterst professioneel concert door het Berlage Saxophone Quartet (www.berlagesaxophonequartet.com) gevormd door Eva Grinsveld – barifonsaxofoon, Peter Vigh – altsaxofoon, Kirstin Niederstraßer – tenorsaxofoon, en Lars Niederstraßer – sopraansaxofoon.
Lees meer

Dit “bevlogen” (vinden zij zelf) viertal, allen (oud-)studenten van de zelfde docent , Arno Bornkamp, aan het Amsterdams Conservatorium, liet het publiek genieten van een variatie aan muziek die de gemiddelde muziekliefhebber niet dagelijks hoort met bekende namen als Mussorgsky, Shostakovich, Barber, en onbekende namen Rivier, De Vries en Rerné. Leuk is te vermelden dat componeren (Peter Vigh, altsaxofoon) en arrangeren (Lars Niederstraßer) bij dit kwartet hoort.

Punctueel, sterk dynamisch, teamwork, enthousiast ….. zijn woorden die hun spel karakteriseren. Het publiek leek het daar sterk mee eens te zijn en bedankte het kwartet uitbundig voor het fantastische concert.

Het concert werd geïllustreerd door fotograaf Frank Penders (www.frankpenders.com). Van aanvankelijk een fotograaf van mensen, groeide Frank naar een fotograaf van de door de mensen gecreëerde omgeving. Hij is sterk betrokken bij zijn onderwerpen en wil de zaken die hij waarneemt uitdragen. De werken die tentoongesteld waren straalden die betrokkenheid uit, sommigen schreeuwden om aandacht zoals de donkere weg naar het Asielcentrum in Ter Apel.

Moordrecht Klassiek’s professionele concert deed haar naam eer aan.

Het laatste concert van het seizoen vindt plaats op zaterdagavond 5 maart in de vorm van het Open-Podiumconcert. De locatie voor dit concert wordt tijdig aangekondigd.

Foto’s