Koffieconcert Wouter Harbers & Csaba Erdös (1 april 2023)

Zaterdag 1 april 2023, 10:30 uur
Trouwzaal in woonzorgvilla Vivere (voormalig Gemeentehuis Moordrecht, Westeinde 1)
Entree: 15,00 euro

Wouter Harbers (vleugel) en Csaba Erdös (cello)

Ontwapende klasse van Wouters Harbers en Csaba Erdös in Moordrecht

In de trouwzaal van het voormalige gemeentehuis van Moordrecht gaven pianist Wouter Harbers en cellist Csaba Erdös een koffieconcert met stukken van Chopin, Fauré en Brahms.

Wouter Harbers is een aanstormend pianotalent met een charmante stijl in zowel zijn spel als in de onderhoudende toelichtingen waarop hij zijn publiek trakteerde. De enorme ervaring van de Hongaarse cellist Erdös zorgden voor extra accenten en een unieke kans om de heerlijke Hongaarse dansen van Brahms te kunnen spelen. Het publiek genoot zichtbaar van de vervoering die de twee goed op elkaar ingespeelde musici wisten op te wekken.

Daarna was het de beurt aan Wouter Harbers om te bewijzen dat er ook op het gebied van techniek geen zee hem te hoog gaat. We hoorden een aantal bij velen als onspeelbaar te boek staande stukken van Chopin die in zijn handen opeens niet meer moeilijk maar alleen nog maar heerlijk klonken.

Ook in de afsluiting van het koffieconcert bleef het verrassingselement aanwezig. Als tweede toegift had de sympathieke toetsentovenaar een aantal variaties van Kortjakje (12 variationen für Klavier KV 300e (264)) van niemand dan minder dan Mozart zelf voor ons in petto.

Dit seizoen heeft Moordrecht Klassiek nog 2 avonden voor de liefhebber. Op 22 april komt het Alphens Kozakkenkoor samen met de bekende Klezmer band Nigun in de dorpskerk te Moordrecht en op 12 mei het laatste open podiumconcert in de vast plaats in Vivere.