Open-podium concert 16 december 2022

Vrijdag 16 december 2022, 19:30 uur
Trouwzaal in woonzorgvilla Vivere (voormalig Gemeentehuis Moordrecht, Westeinde 1)

Open-podium concert

Het thema van dit concert was ‘kerstmuziek’.

Ook bij het derde concert van Moordrecht Klassiek bewees het nieuwe concept van kleinschaligheid de meerwaarde voor de muziekliefhebber. Met de prachtige trouwzaal van Vivere als vaste plek konden de bezoekers genieten van een gezellig programma in kerstsfeer.

Het was Moordrecht Klassiek weer gelukt om de luisteraar te trakteren op een afwisselende avond met verschillende instrumenten. We telden maar liefst 12 musici die bij elkaar op meer dan 12 verschillende instrumenten speelde. We hoorden dwarsfluit, viool, vele soorten gitaren, xylofoon, marimba en niet te vergeten de belletjes en andere percussie instrumenten die bij een kerstconcert niet kunnen ontbreken.

Lees meer
Niet alle nummers die ten gehore werden gebracht waren kerstliedjes maar een zekere connectie met het feest was er altijd. Bijvoorbeeld het overbekende ‘in dulci jubilo’ dat niet echt een kerstlied is maar door velen wel als zodanig wordt beschouwd.
De avond begon met een strijk/fluitkwartet dat de toon van de avond zette met 3 authentieke kerstliederen.

Die toon werd met volle overgave voortgezet door het fluitensemble van maar liefst 6 dwarsfluitistes. De meerstemmigheid van die prachtige fluiten kon de luisteraars zeker bekoren.

Daarna was het de beurt aan de Great Kiskadees. We moeten de naam van dit gitaarduo niet als arrogantie opvatten, het googelen levert op dat het een vogeltje is waarnaar ze zijn vernoemd. Deze avond werden ze vergezeld van een vriendin om een zeer speciale kerstact op te voeren.

In goede oude variété stijl werden bekende kerstnummers gespeeld op wel 10 verschillende instrumenten die de spelers op kunstige wijze wisten af te wisselen. Zo werden niet alleen de oren verwend maar leverde het ook nog een interessant schouwspel op dat bij het publiek duidelijk in goede aarde viel.

Daarna volgde een verrassing. Moordrecht Klassiek denkt graag buiten de kaders waarbij eigenlijk alles kan zolang het maar oprechte muziek is of daar mee te maken heeft.
Daarom konden we deze avond genieten van een modern kerstverhaal, geschreven door een dorpsgenoot en buitengewoon voorgedragen door een andere Moordrechtenaar. Tussen de delen van het verhaal door zorgde het strijk/fluit kwartet voor de muzikale omlijsting om uiteindelijk tot het verrassende plot van het verhaal te komen.

Als afsluiting van de avond kon het publiek zelf ook nog in actie komen door de musici met percussie-instrumentjes en zang te helpen bij de uitvoering van “We wish you a merry Christmas”.

Daarna was het alweer tijd om af te sluiten en na te praten en om iedereen te wijzen op de geweldige professionele concerten die voor het nieuwe jaar op stapel staan.

Het programma van deze avond: