Meer muziek in Zuidplas

Naast de Open-podium concert van Moordrecht Klassiek zijn er in Zuidplas meer concerten voor (licht)klassieke muziek voor en door amateurs. Deze concerten geven de mogelijkheid om podiumervaring op te doen, te laten horen waar je hard aan gestudeerd hebt, anderen te laten genieten van je spel en het plezier van het muziek maken te delen met anderen.

Men mag spelen of zingen in alle denkbare combinaties: solo, duo, trio, kwartet, koor, etc. De gepresenteerde kunst moet aangenaam zijn voor het publiek. Aanmelden kan digitaal of telefonisch bij de in deze flyer genoemde organisaties. De Open-podium concerten zijn vrij bij te wonen, deelname is kosteloos. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ter dekking van de kosten. Een overzicht van de concerten:

 • Kamermuziek aan den IJssel
  Naamloos2Onder de naam Kamermuziek aan den IJssel vindt in Nieuwerkerk aan den IJssel een keer per jaar -de derde zaterdag van januari- een kamermuziekavond plaats. De opzet is vergelijkbaar met de Open-podium concerten in Zevenhuizen en Moordrecht. Als je niet speelt zit je in de zaal als publiek, zodat diegenen die aan het spelen zijn altijd publiek hebben. Uiteraard is iedereen die alleen wil komen luisteren welkom. Ensembles hebben de voorkeur boven solisten.
  De avonden vinden ieder jaar plaats op de derde zaterdag in januari. Kamermuziek aan den IJssel is een kring van liefhebbers van kamermuziek. Het heeft geen officiële status in de vorm van een stichting of vereniging. Contacten/aankondigingen, etc. gaan alleen via e-mail en door middel van berichten in de lokale pers.
  Contactgegevens
  Guus Brommet, 06-20501491, guusjosien@hetnet.nl
  Plaats: Aula van de muziekschool, Schubertstraat 50, Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Zuidplas MuziekFestival (ZMF, door MOZ-Art)
  Naamloos3MOZ-Art (Muziek Onderwijs Zuidplas) organiseert onder de naam ZMF regelmatig Open-podium concerten voor kamermuziek, meestal in het najaar. Deze avonden worden aangekondigd in de plaatselijke nieuwsbladen en op de website.
  Contactgegevens
  Bastienne Prins, 0180-315462, muziekschoolnkerk@hccnet.nl
  www.zuidplasmuziekfestival.nl
  Plaats: Aula van de muziekschool, Schubertstraat 50, Nieuwerkerk aan den IJssel