Jong-talent concert 2013

2 november, 19:30 uur
Harmonie Kunst na de Arbeid, Sportlaan 5, Moordrecht

Recensie en programma

uitnodigingsposter

“Zuidplas is rijk aan Jonge talenten”. Dit bevestigde het Jong-talent concert van Moordrecht Klassiek op zaterdagavond 2 november. 23 jonge talenten, tussen 8 en 20, zingend of spelend op cello, fluit, vleugel of viool, boeiden een publiek van meer dan 110 in een uitpuilende Harmoniezaal. Moordrecht Klassiek’s Jong-talent avonden zijn altijd uiterst afwisselend – diversiteit in muziekkeuze, de instrumenten en, natuurlijk, de manier waarop wordt gemusiceerd.
Lees meer

Sommige deelnemers hebben een half jaar les, andere zitten op het conservatorium. Sommige deelnemers maken muzikale kopietjes van de nootjes die zij oefenden, andere laten de nootjes in hun tas en presenteren iets dat daarop misschien lijkt. Iedere vorm heeft eigen charme. Maar wat al deze deelnemers bindt is de serieuze benadering van de presentaties – de ernstige gezichten, de concentratie.

Het concert werd aangevuld door de tekeningen van Jong-talent Hester Be die op enthousiaste wijze het publiek deelgenoot maakte van haar fascinatie voor steden en kerken. Dit bleek duidelijk uit de diverse werken die zij exposeerde en waarmee zij het publiek in de pauze verraste.

Misschien juist omdat, zoals presentator Trudi Bos stelde, dit concert geen wedstrijdelement kent, kan een ieder zich geheel richten op ‘zo-goed-mogelijk’. En dat leek het kenmerk van de avond – fijne bijdragen, fijne kwaliteit, grote waardering van een dankbaar publiek.

In haar volgende concert op 25 januari 2014 presenteert Moordrecht Klassiek harpiste Heleen Bartels en de pianist Matthieu Smit tijdens haar Professionele concert (in de Raadzaal van Zorgcentrum Vivere (het voormalige Gemeentehuis van Moordrecht). Daarna vindt op 1 maart het Open-Podiumconcert plaats in de zaal van Harmonie Kunst na de Arbeid.

Download het programma hier.

Foto’s