Open-podium concert 2011

5 maart, 20:00 uur
Voormalig gemeentehuis Moordrecht, Westeinde 1, Moordrecht

Recensie en programma

posterMisschien kunnen we spreken van het meest gevarieerde Open-podium concert ooit, afgelopen zaterdag in de raadzaal van het oude gemeentehuis van Moordrecht. In een notendop: indrukwekkende ‘audiovisuals’, shakuhachi met begeleidend strijkkwartet, Spaanse gitaarklanken, veel zang, maar liefst drie exposanten (zie foto), een bamboefluitkwartet maar natuurlijk ook de vleugelsolo’s op die prachtige zwarte concertvleugel. En dan hebben we nog geeneens alles opgenoemd!
Lees meer

Nog meer afwisseling, want ook werd duidelijk dat ‘Klassiek’ in de naam van Moordrecht Klassiek niet betekent dat muziek per se heel oud moet zijn. Naast Mozart en anderen kwamen ook ‘moderne’ artiesten als Randy Newman, Queen en Andrew Lloyd Webber voorbij. Zoals gewoonlijk presenteerde Trudi Bos de avond.

Het publiek – ongeveer zestig geïnteresseerden – genoot zichtbaar van deze fijne avond, waar werkelijk voor ieder wat wils te horen was. Bovendien hebben vele bezoekers waarschijnlijk kennis gemaakt met voor hun onbekende instrumenten en muziekstromingen. Ook in de pauze was het gezellig druk: onder het genot van een drankje werden de kunstwerken bekeken en de optredens besproken.

Met dit Open-podium concert komt het Moordrecht Klassiek-seizoen ten einde. Ondertussen gaan de voorbereiding voor het Jong-talent concert op 5 november 2011 gewoon door. Opgeven kan via onze website, www.moordrechtklassiek.nl. De andere aankomende Moordrecht Klassiek-concerten: het Professioneel concert op 28 januari 2012 en het Open-podium concert op 3 maart 2012. Het is nog een beetje ver weg, maar we hopen u ook dan weer te zien!

Download het programma hier.

Foto’s