Alphens Kozakkenkoor & Klezmerband Nigun (22 april)

Zaterdag 22 april 2023, 19:30 uur
Dorpskerk Moordrecht
Entree: 15,00 euro (inclusief 1 consumptie)

Alphens Kozakkenkoor & Klezmerband Nigun

Het Alphens Kozakkenkoor onder leiding van Arkadi Gankin en Klezmerband Nigun.

Authentieke orthodoxe muziek uit vooral Oekraïne en nostalgische, romantische en opzwepende kozakkenliederen. Meer informatie op https://www.alphenskozakkenkoor.nl/ en https://www.klezmerband-nigun.nl/.

Bijzonder concert in de Dorpskerk

De unieke combinatie van het Alphens Kozakkenkoor en de Klezmerband Nigun bleek een schot in de roos.

In de mooie Dorpskerk van Moordrecht die zich bij uitstek leent voor prachtige klanken, genoten ruim 130 muziekliefhebbers van een indrukwekkend koor en een Klezmerband. Met veel liefde voor muziek en traditie brachten beide ensembles hun programma met passie ten gehore.

Niet alleen muzikaal viel er veel te genieten. De lady speaker van het koor leerde het publiek veel over de tradities van kozakken en de betekenis van de liederen. Bij de Klezmerband nam de zangeres die rol op zich zodat het ook nog een leerzame avond werd.

Lees meer
De beide groepen genoten ook van elkaar en die verbinding leidde aan het einde van de avond tot een gezamenlijke toegift.

Uit de reacties in de pauze en na afloop bleek zonneklaar dat de belangstellenden volop hadden genoten van dit bepaald niet alledaagse concert.

Wie ook eens zo’n avond wil meemaken kan zich op de website aanmelden als Vriend van Moordrecht Klassiek om af en toe een mailtje te ontvangen over het programma.

Vrijdag 12 mei is alweer het laatste concert van dit seizoen, een open podium waarvoor aanmelden als uitvoerende nog kan.