Jong-talent concert 2011

5 november, 19:30 uur
Harmonie Kunst na de Arbeid, Sportlaan 5, Moordrecht

Recensie en programma

De zaal van de Harmonie te Moordrecht was gistermiddag omgetoverd tot een atelier waar 20 jonge kinderen hun “zelf-bedachte muziekinstrument” mochten schilderen onder leiding van Trudi Bos van Moordrecht Klassiek & Deborah Asuni van Kunstles. Het schitterende resultaten van deze middag sierden diezelfde ruimte ‘s-avonds tijden het 11-de Moordrecht Klassiek Jong-talent concert. Een stevig aantal bezoekers, waaronder 15 musici, konden genieten van de muzikale bijdragen van heel jonge (en kleine) en van oudere (en bijna volwassen) amateurmusici tijdens hun spel op fluit, gitaar, vleugel of viool.
Lees meer

Voor sommige kleintjes was daarbij de vleugel zo groot dat pedaalwerk nog buiten bereik was. Een ander was in staat om daadwerkelijk de ‘verstilling’ te laten horen die Harrie Sacksioni voor ogen stond toen hij de Eclips schreef. Waardering was groot voor de pianist die een soort Chopin recital gaf.

De jonge toehoorders van dit concert kunnen ongetwijfeld zeer geïnspireerd zijn geraakt bij het zien van de zelf-bedachte muziekinstrumenten en bij het horen wat zoveel jonge leeftijdsgenootjes al op hun muziek instrument kunnen presteren. Voor de oudere luisteraars kon de kwaliteit van het gepresenteerde een aantal keren suggereren in een heuse concertzaal te zijn.

Ofwel ook dit jaar weer een zeer geslaagd Jong-talent concert waarvoor het doodstil toehorende publiek dankbaar applaudiseerde.

De avond werd op stijlvolle en jeugd-vriendelijke wijze gepresenteerd door Trudi Bos.

Download het programma hier.

Foto’s