Open-podium concert 2012

3 maart, 19:30 uur
Harmonie Kunst na de Arbeid, Sportlaan 5, Moordrecht

Recensie en programma

Ruim zestig geïnteresseerden genoten afgelopen zaterdag van het Open-podium concert van Moordrecht Klassiek. Naast de uitvoeringen was er een expositie van kunstenares Wil de Vries: haar schilderijen hebben allemaal iets met muziek te maken, komen voort uit eigen ervaringen van rouwverwerking in haar leven, maar elke toeschouwer mag zelf bepalen wat hij of zij er in ziet.
Lees meer

Ook qua muziek was er veel te beleven, een roller coaster van muziekstijlen. Het ene moment waande de toeschouwers zich in Italië met een klassiek stuk van Rota op klarinet en vleugel, een ander moment stond men in een gezellig Oostenrijks bergdorp met een blaassextet. Pim Vink vertelde over het harmonium, Nemanja Trifunovic speelde stukken op gitaar en ook Martijn van Dijk was – als vanouds, maar dit maal niet in pak – aanwezig om zijn kunsten op de vleugel te vertonen. Van klein tot groot, van gevoelig tot bombastisch, van lang tot kort en van jong tot oud: het Open-podium concert was in alle opzichten afwisselend!

Ook het samenspel was een groot succes: alle muzikanten speelden mee met Over the Rainbow en het publiek nam de zangpartij voor haar rekening. Aan het einde van de avond was er nog een verrassing van Bert van der Veen: op de vleugel speelde hij een samenvatting van de avond, later – spontaan – begeleid door andere muzikanten.

Dit Open-podium concert was het laatste van het seizoen 2011-2012. Moordrecht Klassiek is terug op 3 november met het Jong-talent concert. Opgeven daarvoor kan via onze website: www.moordrechtklassiek.nl. Daar vindt u ook de foto’s van het concert van zaterdag.

Download het programma hier.

Foto’s