Scratchdag: Messiah – G.F. Händel

1 december
Dorpskerk, Kerkplein 12, Moordrecht

Toegang voor bezoekers: €14,50 (aanvang op 1 december om 19:30 uur)
Toegang voor zangers/orkestleden: zie onderstaand (aanvang op 1 december om 9:30 uur)

Koor- en orkestleden gezocht!

Moordrecht Klassiek gaat iets nieuws doen! Op 1 december 2018 organiseren wij een scratchdag in de Dorpskerk in Moordrecht.

Scratch betekent ‘met niets beginnen’. Ofwel: op één dag een muziekstuk instuderen en dezelfde avond uitvoeren voor publiek.

We voeren de Messiah van G.F. Händel uit onder leiding van de enthousiaste dirigent Wouter Harbers uit Zeist. Zijn koor ‘Lobet den Herrn’ uit Nieuwerbrug kent het stuk en zal de zang ondersteunen. Er zullen professionele solisten zijn.

Het is een flinke uitdaging, maar die gaan wij – als Moordrecht Klassiek – graag aan om veel mensen een fijne muzikale dag te bezorgen. Doet u mee als orkestlid of zanger in het koor?


Gezocht: orkestleden

Het orkest willen we samenstellen uit enthousiaste musici die van wanten weten. Met het orkest willen we twee repetities vóór 1 december houden, namelijk op zaterdag 17 en 24 november van 10.00 tot 15.00 uur, met een pauze. Deze repetities vinden plaats op een mooie locatie: Villa Weijpoort, adres: Weijpoort 20 te Nieuwerbrug. U dient uw lunch zelf mee te nemen. Orkestleden worden vrijgesteld van deelnamekosten.

Gezocht: koorleden

Zangers zijn welkom op elk niveau. Omdat het geen eenvoudig werk is, wordt verwacht dat u op 1 december bij aanvang zelf al goed voorbereid bent. Deelname aan de scratch kost €32,50. Hiervoor krijgt u

  • een link waar bladmuziek te downloaden en te printen is. Veel zangers zullen het boek wel in bezit hebben, zo niet dan raden wij aan een boek aan te schaffen. Dat zingt prettiger en is een mooi bezit. Voorkeur voor uitgave Oxford of Peters.
  • Links voor oefenmateriaal,
  • recht op een bezoekerskaart voor het concert met korting van 4,50
  • en een consumptiebon.

Het wordt geen massale scratchdag, maar meer een intiem concert. Er is dan ook een maximum per stemgroep ingesteld van 30 zangers. Vol is vol, we volgen hierbij het moment van aanmelding. In verband met het beperkt aantal plaatsen, rekenen we op u als u zich aanmeldt voor deze bijzondere muzikale dag. Uw opgave is definitief na betaling.

Gezocht: bezoekers

Komt u op 1 december genieten van de Messiah? Reserveer een bezoekerskaart voor €14,50.


Voor orkest- en koorleden geldt: graag vóór 1 november aanmelden.

Als u meerdere deelnemers aanmeldt via onderstaand formulier, vul dan s.v.p. namen en mailadressen van de deelnemers bij het opmerkingen-veld in.

Kaarten

Soort ticket Prijs Plaatsen
1) Entreekaartje €14,50
2) Koor: sopraan €32,50
4) Koor: tenor €32,50
5) Koor: bas €32,50
Orkest: fagot €0,00
Orkest: tweede viool €0,00